Imam Hysein (a) Karvani i Krenarisë - Arabic sub Albanian (Moakkabul Aba) [Full Movie]

Views: 13843
Rating: ( Not yet rated )
Embed this video
Copy the code below and embed on your website, facebook, Friendster, eBay, Blogger, MySpace, etc.
 

Tags

Imam   Ali   Husein   Kosova   Shqpieria   Albanien   Hasan   Islam   movie   Hyseni   Movie   Muhammed   esirler   kervani   imam   huseyn   hüseyi   Moakab   al   aba   Mowakabalaba   Kerbala   Cherbala   Cerbala   karbala   Kerbalah  

Ky film është një paraqitje e ngjarjeve që janë pas Martirizmit (Shehid) të Imam Hysseinit (a) më 10 Muharrem në vitin 61 luan pas Hixheretit (imigrimit të Prejgamberit (s) në Medine). Në atë kohë, Motra e tij Zayyida Zajnebja (a) dhe i biri tij Imam Zein-el Abeidin (a) me gratë dhe fëmijët e Shtëpiës së Prejgamberit (s) të cilet nuk u vranë në betejë jon kapur dhe marrë në një kolonë të zisë (pikllëimi) dhe nga vuajtjet e pallatit të Ibn Zaijad në Kufër dhe prej atje për në pallatin e Jezidit në Sham. Në këtë udhëtim kishte kushtuar atyre shumë lloje të torturës dhe të poshtërimit. Në atë Konvoj ishte Zejnebja (a) me durim dhe urtësin e tyre kundër tiranit pabesi dhe sundimtarët pabesët dhe të provuar me vendosmërinë e tyre të fortë se Martizmit të Imam Husseinit (a) është me të vërtetë një Martir në rrugën e riparimit të Umetit Gjyshit të tij, i të Derguarit të All-llahut xh.sh. Kështu qe ajo ishte në fakt prej karavani e poshtërimit por në të vërtet Grat e bëren një Karavan të Krenarisë, Çfarë tregon ky film është një seri dhimbshëm e së vërtetave dhe faktve. Përkthimi prej GER-SHQ

Added by AliAli on 09-10-2012
Runtime: 114m 29s
Send AliAli a Message!

(1664) | (50) | (146) Comments: 0
TheMuslimTV.net