Mbulesa (Hixhabi) - Xavi Sala - Albanian

Views: 7802
Rating: ( Not yet rated )
Embed this video
Copy the code below and embed on your website, facebook, Friendster, eBay, Blogger, MySpace, etc.
 

Tags

Hijab   hiijab   hejab   hejaab     hijaab   shia   girl   shia   women   woman   islam   islamic   ethics   shiat   shiite   albanian  

Filmi i shkurtër nga regjisori spanjoll Havi Sala mbi diskriminacionin qe i behet femrës myslimane ne Evrope ne emër te lirive fetare dhe demokracisë. Projekti i dedikohet diskriminacionit qe i behet femrës së mbuluar shqiptare ne Kosove duke shkelur kështu identitetin shekullore kombëtarë dhe te drejtën e femrës për arsimim qe iu është garantuar sipas konventave te OKB-se. Kjo behet nga fobia e qeverise se Kosovës e cila ne mënyrë te sëmure imiton kulturën perëndimore duke pretenduar vet te jete anëtare e saj. Gjendja është e ngjashme edhe ne Maqedoni ku ky diskriminacion ekzekutohet vetëm nga mësim dhënësit shqiptare dhe viktima e këtij diskriminacioni është femra shqiptare dhe arsimimi i saj.

Added by AlbanianShia on 03-11-2010
Runtime: 7m 57s
Send AlbanianShia a Message!

(44) | (0) | (1) Comments: 0
TheMuslimTV.net