Ahmed Didat mbi Imam Khomeinin dhe Revolucionin islamik - Albanian

Views: 7170
Rating: ( Not yet rated )
Embed this video
Copy the code below and embed on your website, facebook, Friendster, eBay, Blogger, MySpace, etc.
 

Tags

imam   khomeini   homeini   revolucioni   islamik   iranit   feja   besimi   shiizmi   ali   aliu   hysejni   ehlibejti   prijesi   lideri   irani   tabas   islami   shiia   shiitet  

Studentet iranian ne shenje revolte ndaj politikes te padrejte amerikane ndaj popullit dhe Revolucionit te shenjte islamik, pushtoi ambasaden amerikan dhe mori si peng puntoret dhe bashkpuntetoret e ambasades dhe i mbajti 444 dite ne roberi. Njesite speciale "Delta Force" me urdherin e presidentit te atehershem amerikan, ndermori akcion per ti cliruar pengjet dhe per te oranizuar grusht shtet. Me spiunat e saj brenda Iranit, organizoi nje ushtri e cila do duhej te sulmonte rezidencat e pushtetit islam se bashku me akcionin ne ambasade. Njesit amerikane u zbarkuan ne pjesen e shkretetires se quajtur Tabas. Nga casti kur u zbarkuan njesit amerikan filluan te ballafaqohen me veshtiresi te cuditshme dhe te pa sqaruara. Kjo kulminoi me perplasjen e helikoptereve te tyre Jumbo te cilet ne menyre te pa kontroluar iu drejtuan njeri tjetrit. Si rezultat i kesaj dhe si rezultat i fortunes se pa parashikueshme te shkretetires, misioni amerikan i clirimit te pengjeve mbaroi me fiasko dhe terheqje te plote nga trualli i shenjte i Iranit. Oficeret iranian pasi qe e kishin lajmeruar per incidentin, Imam Khomeini iu atyre iu ishte drejtuar me fjalet: "Mos u merzitni dhe shkoni te fleni." Pas perfundimit te akcionit ata prap e kishin lajmeruar se akcioni kishte pesuar disfate dhe se helikopteret e tyre qendrojne te djegur diku ne shkretetiren e Iranit. Ai ketyre fjaleve iu ishte pergjigjur me ajetin kuranor: A nuk e ke parë se ç'bëri Zoti yt me poseduesit e elefantit? [105-1] dhe me fjalet: "A shihni se si Zoti me ushtrine e vet nga rera shkaeroi shtypesin..."

Added by AlbanianShia on 23-10-2010
Runtime: 3m 42s
Send AlbanianShia a Message!

(44) | (0) | (1) Comments: 0