Bahrejni - English sub Albanian

Views: 9030
Rating: ( Not yet rated )
Embed this video
Copy the code below and embed on your website, facebook, Friendster, eBay, Blogger, MySpace, etc.
 

Tags

Bahrain   Behrain   Behrejn   Injustice   Oppression   Oppressed   by   Cruel   Regime   Khalifa   Dictator   Oppressor   Resistance   Freedom  

Njeri nga shembujt e dyftyresise i te ashtu quajturit faktore nderkombetare dhe organizatave te ndryshme boterore per mbrojtjet e te drejtave dhe lirive te njerezve eshte Bahrejni. Mbreteria e Bahrejnit eshte nje shtet i vogel ishull i vendosur ne brigjet perendimore te Gjirik Persik dhe udhehiqet nga diktatura gjakpirese e familjes El Khalifa (Kalif). I inspiruar nga revolta e pergjitshme e popujve mysliman ne boten arabe, ne fillimin e vitit 2001 populli i shtypur dhe i tiranizuar i Bhrejnit filloi protestat paqesore per te avansuar statusin e shumices se popullates shiite e udhehequr nga familja mbreterore synite. Per te goditur dhe shuar rezistence e popullit te shtypur, mbreti El Khalifa kerkoi ndihme nga Arabia Saudite e cila me armaten e vet me qellimin e thyerrjes se rezistences ekzekutoi dhe ende vazhdon te ben krime te renda ndaj popullates duke i vrare ata, duke ua prishur faltoret dhe duke i burgosur perfaqesusit politik dhe kulturore te popullit te shtypur te Bahrejnit. Nuk u mjafoti edhe kjo, ata privojne edhe te plagosurit nga protestat ne mjekim ndersa doktoret qe i trajtojne te plagosurit i shtyjne gjithashtu neper burgje.

Added by AlbanianShia on 19-12-2013
Runtime: 2m -0s
Send AlbanianShia a Message!

(44) | (0) | (1) Comments: 0